Militarul american Bradley Manning, condamnat miercuri la 35 de ani de inchisoare pentru dezvaluirea de informatii secrete, a decis sa faca tratament hormonal pentru schimbarea sexului, el dorind sa devina femeie si sa aiba numele Chelsea.

Manning, care are orientare gay, a facut acest anunt joi dimineata, la o zi dupa aflarea sentintei, precizeaza Reuters.

Potrivit CNN, Manning a cerut sa fie supus tratamentului hormonal pentru schimbarea sexului. El vrea sa fie femeie si sa aiba numele Chelsea.

Avocatul sau, David Coombs, a declarat pentru NBC ca se asteapta in continuare ca Manning sa fie gratiat, scrie MEDIAFAX.

Fostul analist militar Bradley Manning, gasit vinovat ca a oferit sute de mii de documente secrete site-ului WikiLeaks, a fost condamnat miercuri la 35 de ani de inchisoare.
Manning, in varsta de 25 de ani, urmeaza sa fie exclus din armata Statelor Unite pentru dezonoare si va suporta plata unor daune morale.

Bradley Manning a fost condamnat pe 30 iulie pentru 19 capete de acuzare, inclusiv sase pentru activitati de spionaj. Din pedeapsa vor fi scazute cele 1.294 de zile de inchisoare pe care fostul analist militar le-a efectuat deja. Manning va avea dreptul de a solicita eliberarea sub control judiciar dupa ispasirea unei treimi din pedeapsa de 35 de ani.

Acuzatiile, formulate referitor la furnizarea a 700.000 de documente militare clasificate site-ului WikiLeaks, comportau o sentinta maxima de 90 de ani de detentie, dar procurorii cerusera 60 de ani. Site-ul WikiLeaks a catalogat sentinta in cazul Manning drept o "victorie strategica".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.