Un tribunal egiptean a acceptat cererea de eliberarea conditionata a fostului presedinte egiptean Hosni Mubarak, intr-un caz de imbogatire ilegala, dar fostul lider autoritarist va ramane in detentie cel putin 48 de ore, afirma surse judiciare.

Hosni Mubarak este cercetat in patru dosare, referitoare la implicare in reprimarea manifestatiilor si acte de coruptie.

Anterior, el a obtinut de trei ori eliberarea conditionata.

Mubarak va ramane in detentie cel putin 48 de ore, in asteptarea apelului procurorilor. Decizia de miercuri nu inseamna ca Mubarak a fost achitat in cazul suspiciunilor de primire a unor cadouri in valoare de 11 milioane de dolari din partea ziarului de stat Al-Ahram. Insa, potrivit analistilor, este unul dintre ultimele obstacole judiciare in calea eliberarii fostului lider autoritarist de la Cairo, scrie MEDIAFAX.

Saptamana trecuta, Mubarak, in varsta de 85 de ani, a fost achitat intr-un caz de frauda.

In plus, Mubarak urmeaza sa fie rejudecat in procesul privind reprimarea manifestatiilor din 2011, in contextul in care sentinta initiala de condamnare pe viata a fost anulata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.