Armata israeliana a instalat o baterie din sistemul sau de aparare antiracheta Iron Dome in centrul tarii, a anuntat miercuri o purtatoare de cuvant a armatei.

"Sistemul de aparare Iron Dome este mobilizat in intreaga tara pentru a-i permite sa fie operational in diferite locuri", a explicat ea. "O baterie este in curs de instalare in centrul" Israelului.

Purtatoarea de cuvant nu a precizat unde mai exact va fi instalata bateria, dar, potrivit presei israeliene, s-ar putea sa fie plasata in regiunea de coasta Sharon, scrie MEDIAFAX.

Baterii din acest sistem, care a jucat un rol important in ostilitatile sangeroase dintre Israel si grupari armate din noiembrie 2012 in Fasia Gaza, sunt desfasurate aproape peste tot in tara.

Saptamana trecuta, o baterie instalata in apropiere de orasul balnear Eilat, la Marea Rosie, a interceptat si distrus o racheta lansata de pe teritoriul Egiptului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.