Presedintele Ecuadorului, Rafael Correa, a vorbit, luni, despre posibilitatea de a organiza un referendum pentru a elimina presa scrisa locala, raspunzand astfel unor critici ale organizatiilor ecologiste privind decizia sa de a autoriza exploatarea unor rezerve de petrol din tara sa.

"Astazi, marii «ecologisti» sunt cotidienele preocupate doar de castiguri. Ei bine, daca este sa se organizeze referendum, propunem de asemenea ca ziarele sa adopte exclusiv varianta online, pentru a economisi hartia si a evita taierea fara limita a copacilor", a scris Rafael Correa pe contul sau de Twitter.

Directorul Asociatiei companiilor de media din Ecuador, Diego Cornejo, a refuzat sa comenteze declaratia lui Correa privind eliminarea presei scrise, explicand ca asteapta sa vada daca este vorba de o propunere serioasa, scrie MEDIAFAX.

Consumul mondial de hartie a crescut cu 400% in ultimii 40 de ani, iar 35% din copacii taiati industrial sunt folositi pentru productia de hartie. In afara de asta, 35% din cantitatea de materie din gropile de gunoi reprezinta produse de hartie.

Chiar si reciclarea hartiei are un efect asupra mediului inconjurator, datorita reziduurilor produse in urma reciclarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.