Administratia Obama "reprogrameaza" unele fonduri destinate Egiptului, in timp ce are loc o revizuire, ceea ce inseamna ca Statele Unite au oprit temporar o parte din ajutorul militar acordat tarii, a declarat un oficial american.

Un purtator de cuvant al senatorului Patrick Leahy, David Carle, a confirmat pentru CNN ca biroului sau i s-a comunicat ca ajutorul a fost suspendat. Dar Statele Unite subliniaza oficial ca nu a fost luata nicio decizie de oprire permanenta a acestuia.

Sursa citata nu a detaliat cum anume a fost redirectionat acest ajutor, dar a precizat ca administratia se va consulta cu Congresul in legatura cu masurile ulterioare, scrie MEDIAFAX.

Reporterul Josh Rogin de la Daily Beast a anuntat primul ca Statele Unite au suspendat discret ajutorul.

Potrivit legii, daca Statele Unite desemneaza situatia din Egipt drept o "lovitura de stat", atunci nu mai pot relua ajutorul decat la instaurarea unui Guvern democratic. Dar daca "reprogrameaza" fondurile, Washingtonul poate suspenda ajutorul atat timp cat considera necesar. In acest caz, Washingtonul poate restaura ajutorul fara sa mai aiba nevoie de o hotarare legala ca Egiptul a revenit la o guvernare democratica. De exemplu, daca Egiptul inceteaza violentele sangeroase, ajutorul poate fi reluat rapid.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.