Mohamed Badie, Ghidul Suprem al Fratilor Musulmani, a fost arestat in noaptea de luni spre marti la Cairo, a declarat pentru AFP un oficial din cadrul serviciilor de securitate.

Liderul influentei confrerii a fost capturat impreuna cu alti doi oficiali de rang inalt ai miscarii intr-un apartament situat in apropiere de piata Rabaa al-Adawiya, unde peste 280 de sustinatori ai lui Morsi au fost ucisi miercuri, in prima zi a operatiunilor politiei si armatei impotriva reuniunilor manifestantilor islamisti, a confirmat Ministerul de Interne pentru televiziunea publica.

Televiziunile publice si private egiptene care sustin aproape in unanimitatea lovitura de forta a militarilor au difuzat in cursul noptii imagini cu Badie, in varsta de 70 de ani, dus de politie si asezat la un birou, intr-o tunica traditionala lunga si alba.

Justitia egipteana a ordonat arestarea sa in special pentru "incitare la violenta", precum si a mai multor alti oficiali din cadrul Fratilor Musulmani, la 10 iulie, la o saptamana dupa ce a fost destituit si arestat Mohamed Morsi, primul sef de stat egiptean ales democratic.

De sase zile, puterea instituita de armata a ordonat dispersarea sistematica - adeseori sangeroasa - a oricarei manifestatii a sustinatorilor lui Morsi. Ciocnirile cu fortele de ordine s-au soldat cu aproape 900 de morti de la asaltul asupra pietei Rabaa miercuri, majoritatea fiind civili sustinatori ai Fratilor Musulmani, impuscati mortal, scrie MEIDAFAX.

Puterea a autorizat soldatii si politistii, in urma cu patru zile, sa deschida focul impotriva manifestantilor, atacand bunurile publice si fortele de securitate. Seful armatei, generalul Abdel Fatah al-Sissi, a declarat ca tara sa nu se va "plia" in fata "teroristilor", asa cum ii califica puterea si presa pe Fratii Musulmani.

Peste 1.000 de manifestanti pro-Morsi au fost arestati, de asemenea, intre care mai multi oficiali ai Fratilor Musulmani, care urmeaza sa fie judecati incepand din 25 august, precum Badie.

Citeste si:
Încă 17 cetățeni români au fost evacuați din Fâșia Gaza
Încă 17 cetățeni români au...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.