Egiptul a inchis luni punctul de trecere de la Rafah, spre Fasia Gaza, dupa ce cel putin 24 de politisti au fost ucisi in Podisul Sinai, in cel mai sangeros atentat comis in ultimii ani impotriva fortelor de ordine, a anuntat un oficial din cadrul serviciului de frontiera.

Saptamana trecuta, Egiptul, o tara aflata in plina criza politica insotita de violente care s-au soldat cu peste 800 de morti, a anuntat inchiderea punctului de trecere pentru o durata nedeterminata, dar acesta a fost redeschis partial, sambata, potrivit Ministerului de Interne al Hamas, miscare care guverneaza enclava palestiniana.

Ministerul egiptean de Interne a anuntat ca "teroristi" au efectuat un atac cu rachete impotriva a doua microbuze care se indreptau catre orasul Rafah.

Atacul de luni a fost comis pe fondul unor violente ce cuprind intreg teritoriul Egiptului, unde autoritatile au instituit stare de urgenta, si ridica la 73 bilantul mortilor in randul membrilor fortelor de ordine doar in guvernoratul Sinaiul de Nord, potrivit unei numaratori a AFP, de la destituirea presedintelui islamist Mohamed Morsi de catre armata, la 3 iulie, scrie MEDIAFAX.

Pe parcursul acestei perioade, armata a afirmat ca a ucis aproape 70 de "teroristi" in Sinai.

In Peninsula Sinai, in cea mai mare parte desertica si populata in principal de beduini, care intretin relatii dificile cu puterea centrala, grupari islamiste radicale au instalat o baza pentru actiunile lor, iar traficantii de toate felurile incearca sa profite de frontiera lunga cu Israelul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.