Sefii marilor companii cu afaceri internationale spera ca Angela Merkel isi va pastra postul de cancelar dupa alegerile parlamentare din Germania, programate in septembrie, intrucat ar consolida perspectivele economice ale zonei euro.

Alegerile parlamentare din Germania vor avea loc la 22 septembrie, iar unele proiecte europene importante, precum formarea unei uniuni bancare, au fost blocate pana la incheierea votului.

Din cei peste 1.500 de directori de companii consultati in cadrul sondajului trimestrial FT/Economist Global Business Barometer, peste 60% au afirmat ca ar fi mai increzatori in perspectivele economice ale Europei daca Merkel isi pastreaza functia de cancelar. Doar 16% afirma ca ar avea mai putina incredere, in timp ce restul au raspuns ca nu stiu, scrie MEDIAFAX.

Desi zona euro a revenit pe crestere economica in aprilie-iunie, dupa sase trimestre de contractie, doar 7% dintre sefii de companii consultati considera incheiata criza din zona euro, in timp ce peste 80% afirma ca uniunea monetara se confrunta in continuare cu dificultati.

Retail jobs

Principalele riscuri sunt cele economice si din piata financiara, precum si cele politice, au adaugat acestia.

Procentajul directorilor de companii care se asteapta la imbunatatirea situatiei economiei globale este usor mai ridicat decat al celor care anticipeaza o inrautatire a situatiei, arata sondajul. Astfel, 27% dintre persoanele consultate estimeaza o imbunatatire a situatei in urmatoarele sase luni, iar 25% conditii mai dificile. Restul se asteapta la mentinerea situatei actuale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.