Doi piloti din cadrul companiei Turkish Airlines au fost rapiti vineri dimineata de persoane inarmate pe drumul dinspre aeroportul de la Beirut, a declarat ministrul de Interne Marwane Charbel pentru AFP.

"O operatiune de rapire a avut loc la ora (locala) 3.00 (3.00, ora Romaniei) vizand un autobuz ce transporta membri ai echipajului unui avion apartinand Turkish Airlines care venea dinspre aeroport si se indrepta spre un hotel", a declarat ministrul. "Persoane inarmate au rapit doi pasageri din autobuz, si anume pe pilot si pe copilot", a precizat el, transmite MEDIAFAX.

Potrivit unor surse apropiate Guvernului, patru barbati inarmati au fost implicati in aceasta rapire. Ceilalti sapte pasageri ai autobuzului nu au fost rapiti.

Charbel, care a spus ca a vorbit cu ambasadorul Turciei la Beirut, a afirmat ca o ancheta a fost deschisa, in timp ce soferul autobuzului era interogat.

In urma rapirii, militari ai armatei libaneze au fost mobilizati in sector, doua transporturi de trupe fiind pozitionate la marginea drumului unde a avut loc incidentul.

Aceasta rapire ar putea avea legatura cu cea a noua libanezi de confesiune siita rapiti in Siria in mai 2012. Ei faceau parte dintr-un grup de siiti care au disparut in provincia Alep (nord) in timpul intoarcerii din Iran, unde au participat la un pelerinaj. Femeile si doi barbati din cadrul grupului au fost eliberati.

Rapirea lor a fost revendicata de catre un barbat care s-a prezentat ca Abou Ibrahim, membru al Armatei Siriene Libere (ASL, rebeli), dar, in acel moment, ASL a negat ca ar fi implicata.

Familiile unor persoane rapite au protestat de mai multe ori in fata sediului Turkish Airlines de la Beirut, indemnand Ankara sa faca uz de influenta sa pe langa rebeli pentru a obtine eliberarea rudelor lor.

Pana in prezent, negocierile pentru eliberarea lor au esuat.

Rapitorii nu au formulat cerinte, dar au afirmat ca ostaticii lor erau membri ai Hezbollahului libanez, care lupta in Siria, alaturi de fortele guvernamentale, impotriva rebelilor.

Citeste si:
Cioloș: Avem o problemă de demotivare a membrilor; va trebui să...
Cioloș: Avem o problemă de...

Un reprezentant al familiilor acestor ostatici libanezi a negat intr-un comunicat orice implicare in rapirea celor doi piloti ai Turkish Airlines.

Libanul simte efectele razboiului din Siria, fiind afectat de violente la frontiera si de o intensificare a tensiunilor comunitare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.