Guglielmo Epifani, liderul Partidului Democrat (centru-stanga), formatiune aflata la guvernare, in Italia, alaturi de Partidul Poporul Libertatii (centru-dreapta), ii cere lui Silvio Berlusconi sa demisioneze din functia de senator, situatie ce risca sa conduca la caderea Guvernului.

"Nu exista alta solutie decat acceptarea sentintei si a efectelor pe care le produce. Chiar daca pretul va fi incheierea acordurilor guvernamentale. Toti cetatenii sunt egali in fata legii. In orice sistem democratic, principiul respectarii legilor trebuie respectat in primul rand", a declarat Guglielmo Epifani intr-un interviu acordat ziarului Corriere della Sera, indicand ca Silvio Berlusconi trebuie sa demisioneze din functia de senator si din cea de presedinte al Partidului Poporul Libertatii.

Intrebat daca Berlusconi trebuie sa demisioneze chiar daca exista riscul izbucnirii unei crize politice de proportii, Epifani a raspuns: "Este normal sa demisioneze. Chiar el a spus acest lucru. Ce s-ar intampla in Statele Unite intr-un astfel de caz? In tarile democratice, infractiunile fiscale sunt tratate cu multa seriozitate. Principiul respectarii legilor trebuie sa primeze in fata oricaror calcule politice".

Berlusconi, presedintele Partidului Poporul Libertatii (PdL), aflat la guvernare impreuna cu Partidul Democrat, ramane senator, in pofida confirmarii deciziei de condamnare la inchisoare pentru fraude fiscale, scrie MEDIAFAX.

Premierul Enrico Letta a incercat sa evite aceasta situatie, pentru a nu fi nevoit sa demisioneze, in contextul in care Guvernul de uniune, aflat in functie de doar trei luni, incearca sa contracareze cea mai grava criza economica cu care se confrunta Italia dupa al II-lea Razboi Mondial. Daca Berlusconi va demisiona, PdL probabil va retrage sprijinul acordat Guvernului de uniune, situatie care va genera alegeri anticipate, o perspectiva care intampina rezistenta presedintelui Giorgio Napolitano si a premierului Enrico Letta.

Purtatorul de cuvant al PdL, Luca D'Alessandro, a catalogat drept "iresponsabile" declaratiile liderului Partidului Democrat, formatiune care, in afara actualei situatii de criza economica, este principalul adversar al partidului lui Berlusconi. "Epifani este iresponsabil, un provocator care incearca sa genereze o criza guvernamentala", a reactionat D'Alessandro.

Citeste si:
Surse: Ciucă a transmis că rotația premierilor se va face ca în...
Surse: Ciucă a transmis că...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.