Pedeapsa maxima pe care o risca Bradley Manning, informatorul WikiLeaks, a fost redusa de la 136 la 90 de ani dupa o decizie a judecatoarei de a uni anumite pedepse, a anuntat marti armata americana.

Soldatul in varsta de 25 de ani a fost gasit vinovat la 30 iulie pentru 20 din cele 22 de capete de acuzare formulate impotriva sa - mai ales cinci incalcari ale legii privind spionajul - insa a fost achitat de cea mai grava acuzatie, cea de complicitate cu inamicul.

In cadrul unei audieri consacrate fixarii pedepsei sale, marti, judecatoarea Denise Lind a considerat ca "anumite acuzatii se repeta in ceea ce priveste sentinta" si a ordonat unirea acestora, afirma intr-un comunicat US Army, fara a preciza despre ce capete de acuzare este vorba.

Bradley Manning, care a recunoscut ca a transmis aproximativ 700.000 de documente diplomatice si militare site-ului de Internet WikiLeaks, risca de acum un total de 90 de ani in inchisoare pentru acuzatii de spionaj, frauda informatica, furt de informatii ale administratiei americane si nesupunere fata de armata, scrie MEDIAFAX.

Acesta a pledat vinovat pentru zece din aceste acuzatii pentru un total de 20 de ani in inchisoare.

Procesul, care a inceput in iunie la baza Fort Mead, la nord de Washington, este prevazut sa dureze pana la 23 august si continua in cursul acestei saptamani cu audierea martorilor acuzarii si apararii pentru a definitiva durata pedepsei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.