Aurélie Filippetti, ministrul Culturii din Franta, a fost ironizata pe Twitter din cauza mesajului ei de sprijin la adresa jurnalistului Frédéric Haziza, publicat duminica pe aceasta platforma de microblogging, care continea sase greseli de ortografie si de punctuatie.

Mesajul continand greseli de ortografie ar fi trecut neobservat pe Twitter daca ar fi fost postat de altcineva, insa autorul sau este Aurélie Filippetti, ministrul Culturii din Franta, fosta profesoara la Facultatea de Litere, iar acest incident a facut valuri in spatiul online francez.

Ministrul francez a ales sa isi faca public mesajul de sprijin la adresa jurnalistului Frédéric Haziza, impotriva caruia circula o petitie lansata de extrema dreapta, publicand pe contul ei de Twitter urmatorul mesaj: "Soutien total a Frederic haziza dont les attaques ont des relans abjects d avant guerre" ("Sprijin total pentru Frederic haziza, ale carui atacuri au un iz abject de dinainte de razboi"), informeaza Lab Europe 1.

In mai putin de 140 de caractere, mesajul contine sase greseli de ortografie, printre care se remarca absenta unei cratime, a unui apostrof, a unei majuscule, a mai multor accente si, mai ales, o grava eroare de scriere a cuvantului "relent" (iz, n.r.). Dupa cateva ore, ministrul Culturii a inlocuit "marul discordiei" cu un termen corect scris, anuntand totodata ca mesajul original a fost redactat de colaboratorii ei, scrie MEDIAFAX.

Pe Twitter, reactiile ironice au aparut imediat. Cativa utilizatori s-au amuzat sugerandu-i lui Aurélie Filippetti sa revina pe bancile scolii, subliniind cu rosu, dupa modelul unui profesor, greselile de ortografie prezente in mesajul original si acordand o nota catastrofala ministrului.

Altii i-au atras atentia ministrului Culturii asupra faptului ca vacantele nu ar trebui sa fie niciodata un pretext pentru "a se culca pe o ureche".

Cativa politicieni din opozitie s-au declarat nemultumiti de faptul ca ministrul Culturii a aruncat vina pe umerii colaboratorilor sai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.