Statele Unite si Marea Britanie le-au cerut cetatenilor sa paraseasca "imediat" Yemenul, din cauza gradului de amenintari cu atentate "extrem de ridicat" in aceste tari.

Avertismentul Departamentului de Stat al Statelo Unite are loc dupa inchiderea mai multor ambasade si consulate americane in Orientul Mijlociu si in Africa, din cauza unor amenintari cu atentate Al-Qaida impotriva intereselor americane.

In comunicat, Departamentului de Stat "incurajeaza cetatenii americani sa-si amane calatoria in Yemen, iar pe cetatenii americani care traiesc in prezent in Yemen sa plece imediat". Considerand gradul de amenintare "extrem de ridicat", Departamentul de Stat a "ordonat retragerea personalului guvernamental american neesential din Yemen", scrie MEDIAFAX.

"Organizatiile teroriste, intre care filiala Al-Qaida in Peninsula Arabica (AQPA), continua sa fie foarte active in Yemen", avertizeaza comunicatul.

"Guvernul american ramane foarte preocupat in legatura cu eventuale atacuri impotriva unor cetateni americani (aflati in vizita sau rezidenti in Yemen) si instalatii americane, intreprinderi si interesele americane si occidentale", anunta comunicatul.

Londra a anuntat luni ca ambasada sa la Sanaa va ramane inchisa cel putin pana la incheierea sarbatorii musulmane Aid, la sfarsitul saptamanii.

"Din cauza ingrijorarilor crescute in privinta securitatii, tot personalul ambasadei noastre in Yemen a fost evacuat temporar si ambasada va ramane inchisa pana cand personalul va fi in masura sa revina", a anuntat o purtatoare de cuvant a Ministerului britanic de Externe, scrie realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.