Publicatia americana The Washington Post va fi vanduta lui Jeff Bezos, fondatorul si directorul executiv al retailerului online Amazon, pentru o suma de 250 de milioane de dolari.

Oficialii The Washington Post Company au anuntat luni ca au ajuns la o intelegere cu Jeff Bezos pentru a-i vinde principalul titlu din portofoliul companiei care este controlata de mai multe generatii de catre familia Graham.

Jeff Bezos, ale carui investitii l-au transformat intr-unul dintre cei mai bogati oameni din lume, va plati 250 de milioane de dolari cash pentru cotidianul The Washington Post si pentru publicatiile afiliate acestuia.

Grupul Amazon nu va avea niciun rol in aceasta tranzactie. Jeff Bezos va cumpara in nume personal publicatia The Washington Post si va deveni unicul proprietar al acestui cotidian in momentul in care tranzactia va fi finalizata, lucru estimat sa se intample in aproximativ 60 de zile.

The Post Co. va primi o noua denumire, care nu a fost inca stabilita si va continua sa fie tranzactionata la bursa, insa fara a mai include in portofoliul sau cotidianul. The Washington Post este una dintre cele mai influente publicatii americane de zeci de ani, perioada in care a avut o influenta puternica asupra vietii politice din SUA, scrie MEDIAFAX.

Publicatia americana The Washington Post, care s-a confruntat in ultimii ani cu o scadere a veniturilor, a anuntat, in luna martie, ca va introduce plata pentru o parte a continuturilor sale online, la mijlocul acestui an, anumite detalii ale acestui demers nefiind inca finalizate, dupa cum anunta la momentul respectiv AFP.

Potrivit sursei citate, in luna februarie, cotidianul a anuntat ca tirajul zilnic a scazut cu 8,6% in 2012, atingand o medie de 471.800 de exemplare, in timp ce tirajul duminical s-a diminuat cu 6,2%, la 687.200 de exemplare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.