Partidele islamiste care il sustin pe fostul presedinte egiptean Mohamed Morsi poarta discutii secrete despre eliberarea acestuia, o situatie care i-ar permite sa demisioneze oficial din functie si, eventual, sa plece in exil.

Printre optiunile luate in considerare se numara eliberarea lui Morsi, detinut de o luna de armata, si demisia acestuia, in cadrul unui discurs televizat. De asemenea, miscarea Fratii Musulmani ar putea cere plecarea in exil a presedintelui islamist.

"Speram sa gasim o solutie demna pentru el", adauga una dintre sursele citate.

Duminica, diplomati americani si europeni au avut intrevederi cu membri ai Guvernului interimar din Egipt si cu sustinatori ai presedintelui Mohamed Morsi, in incercarea de a gasi o solutie politica la criza din aceasta tara. Discutiile intervin pe fondul tensiunilor din ce in ce mai mari generate de planurile de dispersare a celor doua manifestatii organizate de o luna de sustinatorii lui Mohamed Morsi la Cairo. Peste 100 de sustinatori ai lui Morsi au fost ucisi in violentele care au urmat demiterii acestuia de catre armata pe 3 iulie, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.