Dupa ce Departamentul de Stat american a emis o alerta globala privind activitatile teroristilor, Franta si-a inchis ambasada din Yemen de teama unor atentate, relateaza MEDIAFAX.

Franta a anuntat sambata ca, in urma amenintarilor cu atentate, va inchide ambasada de la Sanaa, in Yemen, duminica si luni, la fel ca si alte state europene precum Germania si Marea Britanie, relateaza AFP.

"In cadrul evaluarii noastre permanente (a riscurilor) au aparut informatii privind amenintari suficient de serioase pentru a decide inchiderea ambasadei duminica si luni", a declarat un purtator de cuvant al ministerului
francez de Afaceri Externe. Londra si Berlin au facut acelasi anunt anterior.

Tot sambata, Interpol a anuntat ca suspecteaza Al-Qaida de a fi implicata in evadarile unor teroristi, mai ales in Irak, Libia si Pakistan, si a lansat alerta globala de securitate solicitand o vigilenta sporita in toate statele membre ale organizatiei de cooperare politieneasca, transmite AFP.

"Suspectand implicarea Al-Qaida in mai multe evadari care au dus la eliberarea a sute de teroristi si criminali, alerta Interpol solicita asistenta celor 190 state membre pentru a determina daca aceste evenimente recente sunt coordonate sau legate", a adaugat organizatia.

Aceasta a mai cerut de asemenea membrilor sai "sa alerteze statele in cauza daca un terorist evadat este localizat, ceea ce ar preveni un nou atac terorist".

Interpol aminteste ca luna august este o data aniversara pentru mai multe "atacuri teroriste violente" in India, Rusia si Indonezia.

"Aceasta saptamana marcheaza de asemenea cea de-a 15-a aniversare a atentatului impotriva Statelor Unite de la Nairobi in Kenya si Dar es Salaam cand 200 de persoane, majoritatea africani, au fost ucisi, si alte 4.000 au fost ranite", a mai subliniat Interpol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.