Primele intalniri privind negocieri de pace directe intre israelieni si palestinieni sunt prevazute inca de luni seara si marti dimineata, la Washington, a anuntat duminica Jennifer Psaki, o purtatoare de cuvant a Departamentului de Stat, citata intr-un comunicat.

"Secretarul de Stat John Kerry a discutat cu presedintele Autoritatii Palestiniene (AP) Mahmoud Abbas si cu premierul israelian Benjamin Netanyahu si i-a invitat personal sa isi trimita echipele de negociatori la Washington cu scopul de a relua in mod oficial negocieri directe. Primele intalniri sunt prevazute luni seara, pe 29 iulie, si marti, pe 30 iulie", adauga Departamentul de Stat, potrivit MEDIAFAX.

Israelienii vor fi reprezentati de catre ministrul Justitiei Tzipi Livni si Yitzhak Molcho. Delegatia palestiniana va fi condusa de catre negociatorii Saeb Erekat si Mohammad Shtayyeh, precizeaza Psaki.

Asa cum a anuntat secretarul de Stat la 19 iulie, la Amman, in Iordania, israelienii si palestinienii au ajuns la un acord in vederea reluarii unor negocieri directe, iar intalnirile de la Washington vor marca inceputul acestor negocieri, mai precizeaza ea.

"Aceste negocieri vor reprezenta o ocazie de dezvoltare a unui plan de lucru care va stabili modul in care vor proceda partile in aceste negocieri, in decursul urmatoarelor luni", a adaugat purtatoarea de cuvant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.