Berlusconi prefera sa mearga la inchisoare, daca va fi confirmata condamnarea sa pentru frauda fiscala, decat sa faca munca in folosul comunitatii sau sa beneficieze de regimul special al justitiei italiene pentru persoanele in varsta.

"Nu voi pleca in exil. Nu voi accepta sa fac munca in folosul comunitatii, ca un infractor care trebuie reeducat", a declarat fostul sef al Guvernului pentru cotidianul Libero, referindu-se la examinarea, marti, de catre Curtea de Casatie a recursului impotriva condamnarii sale la patru ani de inchisoare si cinci de interdictie de a exercita un mandat public, in dosarul Mediaset.

Miliardarul afirma, de asemenea, ca refuza sa beneficieze de posibilitatea acordata persoanelor in varsta de a-si executa pedeapsa in arest la domiciliu.

"Am aproape 78 de ani si as avea dreptul la arest la domiciliu, dar daca ma gasesc vinovat, sa isi asume aceasta responsabilitate, vreau sa merg la inchisoare", a declarat Berlusconi pentru cotidianul de centru dreapta. El s-a declarat foarte afectat de aceste urmariri: "Nu dorm de mai bine de o luna. Ma trezesc noaptea si ma uit pe tavan, gandindu-ma la ce mi-au facut".

Magnatul de presa acuza periodic magistratii de stanga ca desfasoara o adevarata vendetta impotriva lui, scrie MEDIAFAX.

El ramane totusi "destul de optimist", afirmand ca "nu il pot declara vinovat". "Am fost presedintele Consiliului (in perioada faptelor), ce puteam sti despre contractele de drepturi de televizare?", a intrebat el.

In schimb El Cavaliere, care a intrat in politica din 1994 si a fost de trei ori sef al Guvernului si ales senator in februarie anul trecut, nu mentioneaza in interviu riscul unei interdictii de a exercita orice mandat public, care i-ar putea pune capat carierei politice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.