Ministrul Imigratiei Cecile Kyenge, primul ministru de culoare din istoria Italiei, a fost tinta unui nou act rasist, o persoana neidentificata aruncand in ea cu banane in timpul unui miting, gest care a generat indignare in randul clasei politice si pe retelele de socializare.

Ministrul Imigratiei, care a fost deja, in mai multe randuri, tinta unor insulte rasiste, s-a exprimat vineri in timpul unui miting al Partidului Democrat (PD) cand un spectator neidentificat a aruncat in ea cu banane, dar fara a-si atinge tinta.

Kyenge, care refuza sa cada in capcana provocarilor, a reactionat imediat la aceasta agresiune, criticand "o risipire a hranei".

In iulie, unul dintre liderii Ligii Nordului, Roberto Calderoli, a comparat-o pe Kyenge cu un urangutan. De la nominalizarea sa, Kyenge, originara din Republica Democrata Congo, s-a confruntat cu manifestari ostile din partea Ligii Nordului, un partid aliat al Poporului Libertatii al lui Silvio Berlusconi, aflat in prezent in opozitie.

Reactia indigenilor si declaratiile de sustinere fata de ministru s-au multiplicat, sambata, pe Twitter.

"Un alt gest rusinos si scandalos. Solidaritate cu ministrul Kyenge. In prezent, sa izolam imbecilii", a scris fostul primar al Romei, Gianni Alemanno, scrie MEDIAFAX.

Ministrul Mediului Andrea Orlando si-a exprimat "indignarea profunda fata de acest act deplorabil", in timp ce ministrul Agriculturii Nunzia De Girolamo a apreciat ca Kyenge a "demonstrat ca in fata actelor prostesti si violente, cea mai buna arma este adeseori ironia".

Numeroase mesaje ii cer lui Kyenge sa continue lupta impotriva rasismului.

Inainte de incidentul cu bananele, membrii organizatiei de extrema dreapta Forza Nuova au depus la miting papusi in marime naturala pline de sange fals. Ei voiau sa protesteze in acest fel fata de campania lui Kyenge care urmareste sa faciliteze obtinerea nationalitatii italiene pentru copiii nascuti din parinti straini pe teritoriul Italiei.

Citeste si:
Armata israeliană susţine că a vizat reţeaua subterană a Hamas....
Armata israeliană susţine că...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.