Un filosof islamic turc a provocat polemica in tara sa, dupa ce a declarat miercuri seara pentru postul de televiziune public TRT ca "a vedea femei gravide in public nu este doar imoral, ci si urat".

Ömer Tugrul Inançer, un avocat foarte cunoscut in mediul religios pentru atasamentul sau fata de misticismul musulman, a facut aceasta declaratie in cadrul unui interviu televizat cu ocazia interuperii postului de Ramadan. El a provocat o adevarata avalansa de reactii pe retelele de socializare si manifestatii la care au participat femei gravide indignate si barbati care si-au pus perne sub tricouri, in mai multe metropole, mai ales la Istanbul si la Ankara.

"In plus, este inestetic. Dupa sapte-opt luni, femeile gravide ar trebui sa iasa cu sotii lor in masina pentru a lua aer, dar sa o faca seara", a mai declarat filosoful, scrie MEDIAFAX.

Directia pentru Probleme Religioase, organism oficial, a incercat sa calmeze controversa, vineri, anuntand ca religia musulmana nu prevede "izolarea femeilor", dar asociatiile feministe s-au declarat "revoltate" de aceste afirmatii.

Turcia, o tara musulmana care pastreaza un caracter laic, este condusa de peste zece ani de un Guvern islamo-conservator contestat in strada timp de mai multe saptamani, in iunie, pentru alunecarea sa pe panta autoritarismului si islamismului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.