Un tribunal din Cairo a ordonat plasarea in detentie a presedintelui destituit Mohamed Morsi pentru legaturi cu miscarea palestiniana Hamas, in timpul atacurilor impotriva politiei si a unei evadari din inchisoare la inceputul lui 2011.

Morsi, detinut in secret de armata de la destituirea sa, la 3 iulie, a fost plasat oficial in detentie pentru o durata maxima de 15 zile, in cadrul acestei proceduri privind presupusa sa implicare in atacuri impotriva politiei, imputate Hamas, in timpul predecesorului sau, Hosni Mubarak, si evadarea sa din inchisoarea Wadi Natroun in aceeasi perioada, a precizat agentia, potrivit MEDIAFAX.

Arestarea lui Mohamed Morsi inseamna o revenire la era Mubarak, afirma Fratii Musulmani

Decizia justitiei egiptene de a-l plasa in detentie preventiva pe presedintele inlaturat de la putere Mohamed Morsi pentru fapte care dateaza din ultimele zile ale regimului lui Hosni Mubarak inseamna o "revenire in forta" a fostei puteri, au apreciat vineri Fratii Musulmani.

Acuzatiile aduse lui Morsi "suna ca o razbunare a fostului regim, care arata ca acesta revine in forta", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al miscarii din randul careia provine Morsi, Gehad el-Haddad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.