Secretarul general al Natiunilor Unite Ban Ki-moon a solicitat joi armatei egiptene sa il elibereze pe presedintele islamist destituit Mohamed Morsi si pe alti lideri arestati ai Fratilor Musulmani, a declarat un purtator de cuvant.

Ban Ki-moon sustine ca Morsi si aliatii sai "sa fie eliberati sau ca dosarele lor sa fie examinate in mod transparent fara intarziere", a explicat Eduardo del Buey.

Mohamed Morsi, care face parte din Fratia Musulmana, este detinut alaturi de unii dintre colaboratorii sai intr-un loc secret de la destituirea sa de catre armata la 3 iulie. Ban "urmareste cu atentie si cu o preocupare crescanda evenimentele din Egipt", a mai explicat del Buey, cu o zi inainte de manifestatii rivale, scrie MEDIAFAX.

Una dintre acestea este organizata de sustinatorii lui Morsi, cealalta a fost lansata de liderul armatei, generalul Abdel Fattah al-Sissi care vrea sa i se acorde un "mandat" pentru a "pune capat terorismului si violentei".

"Inca o data, secretarul general cheama toate partile sa dea dovada de retinere maxima. Acesta sustine dreptul tuturor egiptenilor de a manifesta in mod pasnic", a precizat purtatorul de cuvant al Natiunilor Unite.

Ban Ki-moon "solicita autoritatilor de tranzitie sa asigure legea si ordinea garantand securitatea tuturor egiptenilor", conform del Buey.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.