Parlamentul afgan l-a destituit, luni, pe ministrul de Interne Mujtaba Patang, considerat incapabil sa combata rebelii talibani, la mai putin de un an de la preluarea functiei.

"El a pierdut votul de incredere" al Parlamentului, a declarat presedintele Legislativului afgan, Abdul Rauf Ibrahimi, care i-a cerut presedintelui Hamid Karzai sa "prezinte o alta persoana" pentru a-l inlocui.

Parlamentarii au votat, cu 136 de voturi pentru si 60 impotriva, destituirea lui Patang, care suporta consecintele situatiei privind securitatea din Afganistan, unde talibanii inlaturati de la putere in 2001 inca tin piept Guvernului de la Kabul si coalitiei internationale conduse de Statele Unite.

Fortele afgane sunt din ce in ce mai expuse violentelor dupa ce au preluat controlul de la forta NATO in Afganistan (ISAF) pentru a asigura securitatea tarii. Ultima etapa a acestui transfer a avut loc la 18 iunie. Doar in iunie, 299 de politisti afgani au fost ucisi in violente, potrivit MEDIAFAX.

Predecesorul lui Patang, Bismillah Mohammadi, a fost destituit din motive similare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.