Aproximativ 100 de persoane ar fi murit in Tara Galilor ca urmare a caniculei care afecteaza Marea Britanie, potrivit unui studiu realizat de London School of Hygiene and Tropical Medicine, relateaza BBC News Online.

LSHTM a analizat numarul deceselor inregistrate peste media obisnuita, care ar putea fi cauzate de canicula, si a estimat ca acestea se ridica la 60-100 de morti, in special persoane in varsta, in perioasa 6-14 iulie.

Potrivit MEDIAFAX, Ben Armstrong, profesor de statistica epidemiologica la LSHTM, sustine ca decesele se inregistreaza in mod "covarsitor in randul persoanelor cu varste peste 75 de ani".

El a declarat ca unele decese ar putea sa fi survenit "in cazul unor persoane care ar fi murit cateva saptamani mai tarziu daca nu ar fi fost valul de canicula".

El a estimat ca intre 540 si 760 de persoane ar fi murit in Anglia in aceeasi perioada din cauza vremii.

Cifrele au fost obtinute prin folosirea datelor privind temperatura ale Met Office, care au fost comparate cu studiile realizate dupa precedentele valuri de canicula.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.