Jurnalistul Glenn Greenwald de la The Guardian, primul care l-a intervievat pe Edward Snowden si a dezvaluit, cu ajutorul acestuia, programe americane vaste de supravegherea comunicatiilor, va oferi noi informatii intr-o carte care va aparea la inceputul lui 2014, a anuntat joi editorul sau.

Aceasta carte, scrisa de jurnalistul de investigatie din cadrul cotidianului britanic, va fi publicata in martie, a anuntat Metropolitan Books, potrivit MEDIAFAX.

Cartea, al carei titlu nu este cunoscut inca, va contine "noi dezvaluiri care demonstreaza cooperarea extraordinara in sectorul privat si consecintele tentaculare ale programului guvernamental (de supraveghere), atat in Statele Unite, cat si in strainatate", a anuntat editorul intr-un comunicat.

Articolele publicate de Glenn Greenwald in The Guardian si anchete publicate in acelasi timp de catre Washington Post au dezvaluit programe americane de spionare a comunicatiilor, pe baza unor documente secrete furnizate de catre fostul consultant al Agentiei Nationale americane pentru Securitate Edward Snowden.


Potrivit acestor documente, NSA ar dispune de un acces direct la serverele unor giganti in domeniul Internetului, lucru negat de acestia. Agentia a colectat, de asemenea, cantitati importante de date privind conversatii teleonice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.