Peste 10.000 de persoane au fost evacuate joi dimineata in centrul Ungariei, dupa descoperirea unei bombe datand din al Doilea Razboi Mondial in apropierea unei gradinite, a anuntat politia locala.

Bomba, de fabricatie sovietica, de 100 de kilograme, dintre care 25 de kilograme de explozibil, a fost descoperita in orasul Szekesfehervar, o localitate care are putin peste 100.000 de locuitori, la aproximativ 60 de kilometri sud-vest de Budapesta.

Directorul Politiei din Szekesfehervar Norbert Dancs a declarat ca asemenea bombe sunt gasite rar in zone locuite, in Ungaria.

Un perimetru de securitate cu o raza de 400 de metri a fost instituit in jurul dispozitivului exploziv, impunand evacuarea a peste 10.000 de locuitori, pana la dezamorsarea bombei de catre serviciile din cadrul armatei, a adaugat el, citat de MEDIAFAX.

Ungaria, un aliat al Germaniei naziste in al Doilea Razboi Mondial, a fost puternic bombardata de catre fortele americane, britanice si sovietice in ultimele doua luni de conflict.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.