Politia ungara a evacuat, miercuri dimineata, 1.500 de persoane dintr-un cartier din Budapesta, dupa descoperirea unei bombe ce dateaza din al Doilea Razboi Mondial in apropiere de Castelul Buda.

"Aproximativ 80 de blocuri de locuinte au fost evacuate dupa ce o bomba de 50 de kilograme, din al Doilea Razboi Mondial a fost descoperita pe strada Pala", a anuntat o purtatoare de cuvant a armatei ungare, Melinda Varkonyi, pentru agentia ungara MTI.

Dupa incheierea evacuarii, expertii armatei vor merge sa dezamorseze dispozitivul exploziv, a adaugat ea. Printre cladirile evacuate se afla doua hoteluri, precum si Institutul francez, situate intr-o zona foarte frecventata de turisti, scrie MEDIAFAX.

Ungaria, aliata a Germaniei naziste in cel de-al Doilea Razboi Mondial, a fost bombardata de fortele americane, britanice si sovietice in ultimele luni ale conflictului.

Numeroase obuze nu au explodat si sunt descoperite periodic, in special cu ocazia lucrarilor de constructie. Din 2008, autoritatile din Budapesta au recurs deja la numeroase evacuari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.