Autoritatile cubaneze au confirmat marti ca armamentul gasit la bordul unei nave nord-coreene imobilizate luni in Panama ii apartine si au anuntat ca acesta urma sa fie reparat si readus pe insula, in timp ce autoritatile panameze continuau inspectia cargoului.

"La bordul navei vizate (cargoul Chong Chon Gang) erau transportate 240 de tone de armament defensiv depasit moral - doua rachete complete sol-aer de tip Volga si Peciora, noua rachete cu raza lunga de actiune in piese detasate, doua avioane de tip Mig-21 si 15 motoare pentru acest tip de aparat -, toate fabricate la mijlocul secolului trecut si care urmau sa fie reparate si sa revina in tara noastra", se arata intr-un comunicat al Ministerului cubanez de Externe citit la televiziune.

"Acordurile la care Cuba a subscris in acest domeniu se bazeaza pe necesitatea de a ne mentine capacitatea defensiva in vederea apararii suvernaitatii nationale", se arata in continuare in comunicat, publicat la 24 de ore dupa ce autoritatile panameze au anuntat descoperirea armamentului la bordul navei nord-coreene, scrie MEDIAFAX.

Autoritatile panameze continuau marti inspectia navei venind din Cuba, la bordul careia a fost gasit un radar pentru rachete de tip sol-aer datand din perioada sovietica, ascuns in tone de zahar.

La bordul cargoului interceptat vineri se aflau 220.000 de chintale de zahar, dar "cand am inceput sa descarcam (acest zahar), am gasit containere" in care se afla acest echipament nedeclarat, a declarat luni seara pentru postul Radio Panama presedintele tarii, Ricardo Martinelli.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.