Turnul Eiffel si Google France au inaugurat, marti, trei expozitii digitale inedite destinate vizitarii celebrei constructii pariziene, care poate fi admirata de acum inainte din toate unghiurile, cu ajutorul unui simplu clic pe internet.

Un numar de 50 de imagini, planuri, gravuri si fotografii din fondul patrimonial al Turnului Eiffel sunt de acum inainte accesibile publicului larg din lumea intreaga prin intermediul internetului.

"Realizate in modul fullscreen, majoritatea fiind imagini de inalta definitie, expozitiile sintetice, create in colaborare cu echipele de la Google si cu Societatea de exploatare a Turnului Eiffel, il ghideaza pe internaut in contextul nasterii turnului, a constructiei sale, dar si a ceremoniei de inaugurare si a sosirii primilor vizitatori", se afirma intr-un comunicat comun emis de cele doua companii.

O inregistrare audio inedita cu vocea inginerului Gustave Eiffel a fost postata online, "pentru o imersiune completa (a internautilor) in universul Turnului Eiffel". Imaginile panoramice ale monumentului si vizitarea sa virtuala sunt opera echipelor departamentului StreetView de la Google, care au utilizat o tehnologie care permite realizarea unei imagini la 360 de grade, scrie MEDIAFAX.

"Aceste imagini la 360 de grade permit obtinerea unei vederi privilegiate a varfului turnului si a celui de-al doilea etaj al monumentului, totodata, internautul putand face un veritabil «du-te vino» intre arhive si actualitate", precizeaza acelasi comunicat.

Prin intermediul Institutului sau cultural infiintat in 2011, Google a incheiat cateva sute de parteneriate cu muzee si institutii culturale pentru a asigura accesul online la opere de arta, monumente si situri de patrimoniu mondial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.