Autoritatile panameze au imobilizat, pe Canalul Panama, o nava nord-coreeana venind din Cuba care transporta componente de rachete, a anuntat presedintele panamez Ricardo Martinelli.
"Suspectam ca este vorba despre droguri (...). Cand am inceput sa descarcam (nava), care venea din Cuba si avea ca destinatie Coreea de Nord, erau 220.000 de chintale de zahar, dar am gasit containere in care suspectam ca se afla echipament sofisticat de racheta, iar acest lucru nu este autorizat", a declarat presedintele panamez pentru Radio Panama.

Capitanul navei a incercat sa se sinucida, iar echipajul s-a revoltat in momentul interventiei politiei, a adaugat Martinelli.
Cuba este singurul regim comunist din America Latina si unul dintre putinii aliati ai Coreei de Nord, alaturi de China. In 1962, dorinta sovieticilor de a instala rachete nucleare in Cuba a adus lumea in pragul unei confruntari nucleare, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.