Peste jumatate dintre bulgari (60%) sustin protestele antiguvernamentale din aceasta tara, potrivit unui sondaj realizat de Centrul national pentru cercetarea opiniei publice.

In total, 37% dintre persoanele chestionate vor ca Guvernul sa demisioneze imediat, potrivit anchetei, care precizeaza ca aceasta optiune este sustinuta de tineri si persoane educate. Alte 23% afirma ca vor ca Guvernul sa demisioneze, dar nu imediat.

O proportie de 30% dintre persoanele intervievate ar vrea ca Guvernul sa ramana in functie. Aceasta optiune este exprimata in special de persoane in varsta, cu grad scazut de educatie si de cele care traiesc in comunitati mici. Dintre persoanele chestionate, 47% considera ca situatia din tara se va imbunatati daca vor avea loc alegeri anticipate, in timp ce 35% cred contrariul, potrivit sondajului.

Ancheta arata, de asemenea, ca presedintele Rosen Plevneliev se bucura de cea mai mare popularitate dintre politicienii bulgari (51%). El este urmat de primarul Sofiei, Iordanka Fandakova (49%), scrie MEDIAFAX.

Protestele antiguvernamentale din Bulgaria au fost generate de numirea controversata a mogului media Delian Peevski in functia de presedinte al Agentiei nationale de securitate (DANS) la 14 iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.