O suta de manifestanti mascati si imbracati in negru s-au ciocnit cu fortele de politie joi seara la Rio, dupa ce au aruncat cocteiluri molotov si torte in politistii care au raspuns cu gaze lacrimogene.

Aproximativ 5.000 de persoane, conform politiei - muncitori, profesori sau angajati ai bancilor - , au manifestat pasnic in centru orasului la apelul centralelor sindicale in cadrul unei "zi nationale de lupte", primele proteste dupa miscarea sociala care a zguduit tara in iunie.

Grupul mascat, in pofida apelurilor sindicatelor de a manifesta cu fata descoperita, au provocat ciocniri cu politia pe o strada paralela cu defilarea.

Grupul a venit sa se refugieze in defilarea pasnica unde liderii sindicatelor faceau apel la calm si cantau imnul national. Aceasta a creat panica atunci cand politia a venit din urma folosind gaze lacrimogene, scrie MEDIAFAX.

Din cauza situatiei, manifestatia a fost dispersata inainte de a ajunge la destinatie, Piata Cinelandia, la apelul responsabililor sindicali urcati pe camioane dotate cu difuzoare.

Cincizeci de drumuri din Brazilia au fost blocate si transporturile in comun partial paralizate joi la apelul sindicatelor in cadrul acestei zi de actiune. Mai multe manifestatii pasnice au avut loc, primele dupa protestele de amploare din iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.