Un militar slovac din cadrul fortei NATO in Afganistan (ISAF) a fost ucis, marti, de un soldat afgan in apropierea unei baze din provincia Kandahar, un bastion taliban din sudul tarii, au anuntat surse concordante, citate de AFP.

Militarul "a murit dupa ce o persoana care purta uniforma armatei afgane a deschis focul asupra membrilor ISAF din sudul" tarii, a anuntat forta internationala intr-un comunicat.

Potrivit MEDIAFAX, mai multi oficiali occidentali au declarat ca victima era de origine slovaca.

Atacatorul face parte din armata afgana de cinci ani, a precizat pentru AFP un oficial militar local, Abdul Hamid Hamid, adaugand ca incidentul a avut loc in apropierea unei baze aeriene din Kandahar, un complex militar gigantic.

"Ancheta arata ca acesta asculta in ultima vreme inregistrari talibane", a adaugat el. Atacatorul a fost ulterior retinut, potrivit unor oficiali afgani.

"Inamicii din interior" sunt militari afgani care intorc armele impotriva occidentalilor din furie sau simpatie cu rebelii.

Aproximativ 3.348 de membri ai coalitiei internationale, care lupta alaturi de Guvernul afgan impotriva insurgentilor, au murit de la inceputul conflictului in 2001, potrivit site-ului independent icasualties.org.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.