Politia din Quebec a declarat marti ca ipoteza unei "neglijente criminale" in explozia unui tren ce transporta petrol la Lac-Megantic este "luata in considerare", in timp ce bilantul accidentului s-a ridicat la 15 morti.

Doua noi cadavre au fost descoperite marti in zona devastata de explozia trenului la Lac-Megantic, in Quebec, ridicand bilantul la 15 morti. Alte 40 de persoane sunt inca date disparute.

Potrivit MEDIAFAX, politia a mai declarat ca ipoteza unei "neglijente criminale" in acest accident este "luata in considerare".

Politia este in cautarea "elementelor doveditoare potentiale care ar putea permite eventual depunerea acuzatiilor penale", a declarat pentru presa inspectorul Michel Forget.

Presedintele companiei feroviare implicata in deraierea si explozia, sambata, a trenului a aruncat marti responsabilitatea accidentului asupra pompierilor dintr-o localitate vecina.

Acesta a fost imediat contrazis in parte de anchetatorii oficiali ai Biroului de securitate a transporturilor din Canada.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.