Politia chineza a deschis focul asupra unor tibetani ce sarbatoreau cei 78 de ani impliniti de Tenzin Gyatso, al 14-lea Dalai Lama, atingandu-l pe cel putin unul dintre ei la nivelul capului si ranind grav mai multi altii, au anuntat marti doua organizatii cu sediul in strainatate.

Fortele de securitate au intervenit sambata, impotriva unui grup de tibetani reuniti in districtul Daofu, in provincia Sichuan (sud-vest), pentru a aduce un omagiu liderului spiritual aflat in exil, considerat un "separatist" antichinez de catre Beijing, au anuntat organizatiile nonguvernamentale (ONG) Campaign for Tibet, cu sediul in Statele Unite, si site-ul tibetan phayul.com, in India.

"Politia chineza a deschis focul asupra multimii, atingand doi calugari tibetani si ranind grav mai multi altii", a precizat Campaign for Tibet, citand atat surse locale, cat si alte surse din strainatate, neidentificate.Cei doi calugari - Tashi Sonam si Ugyen Tashi - au fost spitalizati, potrivit ONG-ului.

Politisti sositi la fata locului pentru a dispersa grupul au inceput sa traga si sa utilizeze gaze lacrimogene "fara avertisment", a adaugat ONG-ul, citand doi tibetani in exil.

La randul sau, site-ul de stiri Phayul anunta ca un calugar a incercat sa "ocoleasca barajele de securitate" instalate de catre politisti care, in acel moment, ar fi deschis focul, atingand un calugar la nivelul capului.

Aproximativ 20 de persoane au fost arestate in urma acestor tiruri, a anuntat Campaign for Tibet. Politia si Biroul pentru afaceri religioase din Daofu au declarat pentru AFP ca "nu a existat niciun incident de acest fel" in district, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.