Colaboratorii Al-Jazeera in Egipt au demisionat din cauza unui dezacord privind linia editoriala a anagajatorului lor, a declarat luni un oficial al postului de televiziune cu sediul la Doha, fara a preciza care este numarul lor.

"Unii colaboratori noi ai biroului Al-Jazeera-Mobasher (postul direct al grupului) din Egipt, care au propria parere cu privire la situatia din Egipt, au decis sa paraseasca postul de televiziune", a declarat oficialul citat, sub acoperirea anonimatului.

Al-Jazeera este criticata de o parte a opiniei publice din Egipt, precum si in alte tari din Primavara Araba, pentru linia sa editoriala, considerata favorabila islamistilor. Aceasta demisie intervine in timp ce televiziunea urmareste indeaproape evenimentele care au condus la demiterea presedintelui egiptean, islamistul Mohamed Morsi, de catre armata, scrie MEDIAFAX.

Oficialul a apreciat ca demisionarii, al caror numar nu l-a precizat, "nu s-au adaptat liniei editoriale a Al-Jazeera, care refuza sa se supuna presiunilor si care continua sa acopere evenimentele cu profesionalism, facand abstractie de putere".

El a adaugat ca "intelege marile presiuni cu care se confrunta ei", afirmand totusi ca demisiile in serie nu au afectat personalul biroului egiptean Al-Jazeera News, principalul canal de stiri al grupului.

Potrivit presei, sapte colaboratori ai Al-Jazeera in Egipt au demisionat luni, in ziua in care peste 50 de persoane au fost ucise la Cairo in cadrul unei manifestatii, puternic mediatizate de postul din Qatar, a sustinatorilor presedintelui islamist.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.