Autoritatile egiptene au emis, joi, un mandat de arestare impotriva liderului Fratilor Musulmani, Mohamed Badie, si a adjunctului sau, Khairat al-Shater, a anuntat o sursa judiciara.

Cei doi barbati sunt cautati si acuzati ca au incitat la uciderea, duminica, a manifestantilor care protestau in fata sediului Fratilor Musulmani din Mokattam, o localitate situata la sud de Cairo, a anuntat aceasta sursa sub acoperirea anonimatului.

Mandatul de arestare a fost emis la o zi de la indepartarea de la putere de catre armata a presedintelui islamist Mohamed Morsi, provenit din randul miscarii Fratilor Musulmani, in urma unor manifestatii care ii cereau demisia, scrie MEDIAFAX

Rusia indeamna toate fortele politice din Egipt sa fie "retinute" si sa ramana intr-un cadru "democratic", a declarat joi Ministerul de Externe rus, dupa ce armata egipteana l-a demis pe presedintele Mohamed Morsi, relateaza AFP.

"Noi consideram important ca toate fortele politice din Egipt sa dea dovada de retinere (...) si sa confirme prin fapte dorinta de a solutiona problemele politice si socio-economice intr-un cadru democratic, fara violenta si cu respect fata de toate categoriile si cultele societatii egiptene", a declarat ministrul intr-un comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.