Presedinte al Curtii Constitutionale de doar cateva zile, judecatorul Adly Mansour a fost desemnat miercuri de armata sa conduca cea mai populata tara araba, succedandu-i presedintelui islamist demis Mohamed Morsi.

Adly Mansour va fi la conducerea unei tari divizate dupa mai multe zile de manifestatii de amploare si sangeroase, in care s-au confruntat opozanti si sustinatori ai primului presedinte ales democratic al Egiptului.

Ca o ironie a sortii, acest judecator a fost numit presedintele Curtii Constitutionale chiar de Morsi la jumatatea lui mai, functie pe care a preluat-o de doua zile.

Acest sexagenar, tatal a trei copii, a obtinut o bursa pentru a studia la prestigioasa Scoala Nationala de Administratie (ENA) din Paris inainte de a-si incepe cariera judiciara sub regimul lui Hosni Mubarak, scrie MEDIAFAX.

El a lucrat in tribunale religioase, incadrate de statul egiptean, unde emitea fatwa sau decrete pe teme religioase, dar si in tribunale civile si penale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.