Parlamentarii europeni au dezbatut, marti, situatia din Bulgaria alaturi de comisarul european pentru Justitie Viviane Reding si Consiliul UE, exprimandu-si ingrijorarea cu privire la respectarea statului de drept in aceasta tara, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul PE.

Dezbaterea despre Bulgaria a fost adaugata pe agenda la cererea grupului PPE, in urma situatiei create dupa alegerile parlamentare din 12 mai. Numirile controversate ale noului Guvern, relatiile acestuia cu partidul Ataka si manifestatiile organizate de cetatenii bulgari s-au aflat printre problemele ridicate in cadrul acestei dezbateri.

Unii eurodeputati au cerut organizarea unor noi alegeri in aceata tara, in timp ce altii au raspuns ca Bulgaria este o democratie functionala si ca Guvernul sau merita o sansa de a stabiliza tara.

Unii parlamentari au subliniat necesitatea de a lupta impotriva coruptiei si a crimei organizate, de a reforma sistemul judiciar si de a consolida statul de drept. Comisarul Reding a declarat ca CE va actiona in cazul in care va constatat o incalcare a legilor sau a valorilor europene. Aceste dezbateri arata cat de important este pentru UE sa promoveze respectarea statului de drept, a adaugat ea, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.