Opozitia egipteana a anuntat ca nu sustine nicio "lovitura de stat militara", subliniind ca ultimatumul lansat de armata presedintelui islamist Mohamed Morsi pentru a "indeplini revendicarile poporului" nu inseamna ca militarii vor sa joace un rol politic.

"Nu vom sustine nicio lovitura de stat militara", afirma intr-un comunicat Frontul Salvarii Nationale (FSN, principala coalitie a opozitiei).

Coalitia "FSN este hotarata, de la formarea sa in noiembrie 2012, sa construiasca un stat democratic, civil si modern (...) Avem incredere in declaratiile armatei, mentionate in comunicatul sau de ieri (luni), ca nu vrea sa se amestece in politica", adauga textul, potrivit MEDIAFAX.

Intr-un mesaj televizat, prezentat luni seara, comandamentul armatei a anuntat ca "daca revendicarile poporului nu vor fi satisfacute in decursul acestei perioade" de 48 de ore, fortele armate "vor anunta o foaie de parcurs si masuri pentru a superviza punerea sa in aplicare".

Justitia egipteana a ordonat, marti, restabilirea in functie a procurorului general demis de presedintele Mohamed Morsi, aplicand o lovitura sefului de stat islamist contestat de catre manifestanti.

"Curtea de Apel ia hotararea definiva de a-l restabili pe Abdel Meguid Mahmoud (in postul) de procuror general", a anuntat agentia oficiala Mena.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.