Mitropolitul Muntenegrului, Inaltpreasfințitul Amfilohie, a declarat ca NATO este un "Al Patrulea Reich", iar Europa este "tiranica", relateaza agentia sarba de stiri Tanjug, citata de B92 in pagina electronica de luni.

Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Sarbe (SPC) considera ca NATO reprezinta "o continuare a fascimului si o dorinta de a conduce intreaga lume". El apreciaza ca este bine ca Muntenegru s-a aliat "cu Europa", dar nici intr-un caz nu ar trebui sa devina "o parte din NATO".

"Care este ratiunea de a fi a NATO? Ce este NATO, daca nu Al Patrulea Reich? Ce este, daca nu o continuare a fascimului si o dorinta de a conduce intreaga lume", a spus Inaltpreasfințitul Amfilohije in timpul unei ceremonii de sfintire a unei biserici renovate din orasul Kolasin (nordul Muntenegrului).

"Noi mergem spre Europa, dar trebuie sa contribuim cu ceva, nu doar sa cersim in Europa. Primul lucru pe care l-ar putea face Muntenegru este sa ceara natiunilor NATO sa denunte pactul. Aceasta ar fi contributia Muntenegrului pentru Europa", a adaugat mitropolitul.

In ce priveste Kosovo si Metohija, el a afirmat ca acolo a "continuat" tirania lui Murad, un conducator otoman omorat in Batalia de la Kosovo din 1389, scrie MEDIAFAX.

"Acum nu Murat ia parte la aceasta (tiranie), ci NATO, UE si SUA, cu alte cuvinte, toti cei care continua tirania cruciadelor, a Inchizitiei, a lui Napoleon si a bolsevicilor".

"Ei apara drepturile omului si arunca bombe asupra noastra, numind asta bombardament «umanitar». Americanii au construit in Kosovo una dintre cele mai mari fortificatii militare din lume, din considerente umanitare evident. Liderii nostri trebuie sa se gandeasca mai bine. Noi ar trebui sa mergem spre Europa, dar spre ce fel de Europa? Europa asa cum ea este astazi - criminala, tiranica si calcandu-i in picioare pe cei saraci - este Europa de care avem noi nevoie?" a intrebat mitropolitul.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.