Nouasprezece pompieri au murit, duminica, in timpul operatiunilor de stingere a unui incendiu in Arizona, a anuntat divizia pentru paduri a statului.

Majoritatea pompierilor decedati sunt din Prescott, a declarat Wade Ward, de la Departamentul de pompieri din Prescott.

Echipa lucra la stingerea incendiului din Yarnell Hill, care a izbucnit vineri la nord-vest de Phoenix, probabil de la un fulger. Acesta a cuprins aproximativ 400 de hectare, a avariat trei case si a determinat evacuarea locuitorilor din comunitatile Peeples Valley si Yarnell, a declarat un oficial, Art Morrison, scrie MEDIAFAX.

In afara de cei 19 pompieri morti in Arizona, in total au murit 43 de pompieri in 2013, potrivit Administratiei care se ocupa de pompieri din Statele Unite. In 2012 au murit 83 de pompieri in timpul activitatii.

O pagina de Facebook in memoria pompierilor din Arizona a fost creata duminica noaptea, iar numeroase persoane au postat mesaje de condoleante si de sprijin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.