Fostul sef al Guvernului italian Silvio Berlusconi si-a anuntat vineri seara intentia de a recrea si conduce Forza Italia, patridul de centru-dreapta pe care l-a fondat cand a intrat in politica, in urma cu aproape 20 de ani.

Poporul Libertatii (PdL), o coalitie de centru-dreapta pe care a creat-o, "va ramane coalitia partidelor de centru-dreapta, iar Forza Italia (Hai Italia) va face parte din ea si mi-e teama ca voi fi din nou numarul unu", a declarat el pentru primul post public de televiziune.

Forza Italia este numele partidului pe care Il Cavaliere l-a fondat in 1994, la intrarea sa in politica, cu cadre din holdingul sau Fininvest, care detinea deja trei posturi de televiziune, ziare, editura Mondadori si AC Milano, scrie MEDIAFAX.

El a castigat, la vremea aceea, alegerile si a condus Italia pentru prima data. Infrant si apoi reales in doua randuri, prezentat ca iesit definitiv din politica in mai multe randuri din cauza numeroaselor probleme cu justitia, el a obtinut o treime din voturi la ultimele alegeri, in februarie.

Magnatul media, in varsta de 76 de ani, a fost condamnat luni la sapte ani de inchisoare si i s-a interzis sa exercite vreun mandat public, pentru relatii contracost cu o prostituata minora si abuz de putere in cazul Rubygate, o pedeapsa a carei puneri in aplicare a fost suspendata dupa ce avocatii sai au facut toate recursurile posibile.

El a calificat vineri acest verdict ca "grotesc", repetand ca "daca exista vreun sector de reformat, acela este sectorul Justitiei".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.