Nelson Mandela a fost conectat la aparate miercuri dupa-amiaza intr-un spital din Pretoria, a declarat un oficial.

Starea lui Nelson Mandela, in varsta de 94 de ani, s-a agravat in acest weekend. El a fost internat de urgenta la 8 iunie, dupa o recidivare a infectiei pulmonare care il chinuie de doi ani si jumatate, scrie realitatea.net.

"Nu pot sa repet decat ca tata este in stare foarte critica si se poate intampla orice de la un moment la altul", a declarat fiica sa cea mare, Makaziwe, intr-un interviu acordat postului public de radio SAFM.

"Dar vreau, de asemenea, sa subliniez inca o data ca doar Dumnezeu stie cand va fi momentul (...) Noi vom astepta alaturi de el, alaturi de tata, atat timp cat el va mai fi cu noi, deschizand ochii si reactionand la atingere". "Noi vom trai cu aceasta speranta pana in momentul in care va veni sfarsitul", a spus ea, potrivit MEDIAFAX.

Este pentru prima data cand familia evoca public perspectiva disparitiei eroului luptei impotriva apartheidului, simbol mondial al reconcilierii si parinte al democratiei sud-africane. Toata noaptea, lumanari mici, puse de catre persoane necunoscute, au ars in fata Mediclinic Heart Hospital, reprezentand simboluri ale gratitudinii si afectiunii sud-africanilor fata de fostul lor presedinte.

Nelson Mandela, al carui pronostic vital este angajat de duminica, nu mai poate respira fara asistenta artificiala, potrivit lui Napilisi Mandela, un lider de clan din regiunea sa natala venit la capataiul sau miercuri seara. "Da, el utilizeaza aparate pentru a respira", a spus el pentru AFP. "Este trist, dar numai atat putem face", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.