“Pretul este ceea ce ai platit. Valoarea este ceea ce primesti”. Cuvintele lui Warren Buffett ne vin in minte cand ne uitam la pretul pe care il platesc oamenii din diferite tari pentru sanatate.


Danemarca

Danezii platesc mai mult pentru sanatate comparativ cu alte tari. Danemarca aloca 11,1% din PIB sistemului de sanatate sau 4.464 dolari per capita. Cu toate acestea, speranta de viata este de 79,3 ani, sub media OECD de 79,8 ani.

Elvetia

Elvetia cheltuieste 11,4% din PIB pentru sanatate, respectiv 5.270 dolari per capita. Speranta de viata in cazul elvetienilor este de 82,6 ani, ceea ce plaseaza tara pe locul 2 in randul natiunilor OECD dupa Japonia.

Canada

Canada nu este doar cea de-a doua tara din lume in ceea ce priveste acoperirea geografica, ci este si unul din statele cu cele mai mari cheltuieli cu sanatatea. Canadienii aloca 11,4% din PIB pentru sanatate, adica 4.445 per capita. Speranta de viata in randul canadienilor este de 80,8 ani.

Citeste mai multe pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.