Numarul persoanelor decedate ca urmare a accidentului din Muntenegru a crescut la 18, informeaza MAE, care a anuntat ca a deschis doua linii telefonice pentru familiile celor care se aflau in autocarul prabusit, scrie MEDIAFAX.

[UPDATE]

Cel putin 19 persoane au murit, iar alte patru sunt in stare critica, dupa ce autocarul in care se aflau, inmatriculat in Romania, a cazut intr-o prapastie, in Muntenegru, relateaza site-ul postului B92.

Alti 27 de pasageri au suferit rani moderate. Un copil muntenegrean care a fost martor la accident a fost ranit usor. Autoritatile din Muntenegru au confirmat ca toate victimele din autocar sunt cetateni romani.

Directorul firmei de transport Gregory Tour, Stefan Grigore, care opera autocarul prabusit in Muntenegru, spune ca autovehiculul avea toate verificarile tehnice la zi, iar soferii aveau experienta de cel putin zece ani, fara niciun incident pana acum. Directorul a aflat de accident duminica in jurul orei 18.30, de la reprezentantii agentiei de turism Mareea Travel, care a organizat circuitul.

El a spus ca imediat a intrat in legatura cu Politia din Muntegeru, cu ambasadorul roman de acolo si cu MAE, insa pana luni dimineata nu a reusit sa afle numarul de victime.
Grigore a spus ca nu stie nici acum care este starea soferilor.

"Noi, ca firma, nu am avut niciun incident pana acum si nici soferii nu stiu sa fi avut vreun incident anterior, nici la locurile de munca anterioare", a adaugat acesta.

El a mai spus ca firma face acest traseu din Muntenegru de cel putin 7-8 ori anual, iar unul dintre soferii de pe autocarul respectiv a facut acest traseu de 20 de ori. De asemenea, autocarul avea toate verificarile tehnice facute, nefiind semnalata nicio problema.



Ministerul Afacerilor Externe monitorizeaza permanent evolutia celorlalte persoane implicate in accident, urmand sa acorde intreaga asistenta necesara.

Totodata, personalul MAE aflat la fata locului acorda asistenta consulara victimelor accidentului si pentru repatrierea corpurilor neinsufletite.

Si Consulul Romaniei la Tirana a plecat in Muntenegru, pentru a sprijini membrii misiunii diplomatice, in acest caz.

Citeste si:
Încă 17 cetățeni români au fost evacuați din Fâșia Gaza
Încă 17 cetățeni români au...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.