Doua avioane de pasageri au fost foarte aproape sa intre in coliziune deasupra orasului New York, anunta Autoritatea aeronautiva americana, care a initiat o investigatie in acest caz, relateaza CNN.

Incidentul a avut loc pe 13 iunie, la altitudinea de aproximativ 650 de metri, deasupra cartierului Queens. Cele doua aeronave - un Boeing 747 apartinand companiei Delta Airlines si un Embraer E170, al companiei Shuttle America, au aterizat in siguranta. Avionul de tip Boeing 747 Jumbo Jet se apropia de Aeroportul John F. Kennedy, iar aeronava E170 tocmai decolase de pe Aeroportul LaGuardia.

Potrivit MEDIAFAX, cele doua avioane s-au apropiat la aproximativ 800 de metri unul de celalalt, in plan orizontal, si la 65 de metri in plan vertical.

Conform reglementarilor aeronautice, avioanele trebuiau sa fie la cel putin cinci kilometri distanta unul de celalalt in plan orizontal si la peste 350 de metri in plan vertical.

Avionul Boeing 747 Jumbo Jet are o capacitate de 350 - 400 de locuri, in timp ce aeronavele E170 pot transporta 70 - 80 de pasageri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.