Ambasadorul nord-coreean la ONU avertizeaza ca ostilitatea Statelor Unite "risca sa genereze o situatie de razboi in orice moment", reiterand oferta Phenianului de a initia negocieri directe cu Statele Unite, inclusiv pe tema armelor nucleare, relateaza MEDIAFAX.

Intr-o rara conferinta de presa, Sin Son-Ho a explicat ca tensiunile au fost amplificate de "amenintarile" proferate de Statele Unite in legatura cu denuclearizarea Peninsulei Coreea.

Regimul stalinist de la Phenian a propus duminica "negocieri la nivel inalt intre Coreea de Nord si Statele Unite pentru asigurarea pacii si diminuarea tensiunilor in Peninsula Coreea".

"Avem intentia de a organiza negocieri", a reiterat Sin.

Coreea de Nord risca noi sanctiuni internationale dupa al treilea test nuclear efectuat in februarie, dar diplomatul de la Phenian a catalogat aceasta situatie drept "santaj".

"Coreea de Nord are dreptul legitim si suveran de a se apara si il poate exercita prin disuasiunea nucleara atat timp cat Statele Unite continua politica agresiva si amenintarile cu atacuri atomice. Nu vom renunta niciodata la fortele de disuasiune", a spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.