O furtuna violenta insotita de grindina a afectat joi regiunea Lacului Leman (Lacul Geneva), perturband traficul feroviar si pe cel aerian, in timp ce vantul a deplasat avioanele mici la sol.

"Mai multe persoane" au fost ranite dupa ce un copac a cazut in timp ce asistau la Sarbatoarea federala a gimnasticii la Bienne, in centrul Elvetiei, la care au participat aproximativ 60.000 de sportivi, a anuntat un purtator de cuvant al politiei, contactat de agentia elvetiana ATS.

Potrivit televiziunii elvetiene de limba germana SRF, ar fi cel putin sase raniti grav. Politia nu a putut fi contactata pentru a confirma bilantul. Furtuna violenta, venita din Franta, a intrat in Elvetia prin sud-vestul tarii si a fost insotita de grindina in regiunea Geneva, scrie mediafax.

Grindina cu diametrul de cel putin doi centimetri a acoperit strazile si trotuarele din Geneva si din imprejurimi in cateva minute, in timp ce crengile copacilor au cazut pe jos, rupte, a constatat un jurnalist al AFP.

"Au fost inundatii intr-o parte din cladiri", a explicat pentru AFP un purtator de cuvant al aeroportului din Geneva, Bertrand Staempfli.

"Suntem intr-o situatie destul de proasta, am fost afectati timp de 20 de minute", a adaugat el.

MeteoSuisse afirma ca a inregistrat rafale de vant de pana la 130 de kilometri pe ora pe aeroportul din Geneva. Acestea au condus la coliziunea, la sol, a unui avion cu un container. In plus, mai multe avioane de mici dimensiuni au fost deplasate de vant.

In ceea ce priveste traficul feroviar, circulatia intre Geneva si Bellegarde, in Franta, a fost restransa si sunt prevazute intarzieri, chiar anulari de trenuri, au anuntat Caile ferate federale (CFF).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.