Regina Elizabeth a II-a, vizibil incantata, a devenit primul suveran britanic care a castigat Gold Cup, la Ascot, o celebra competitie de hipism, gratie victoriei repurtate, joi, de calul ei Estimate.

In loja ei regala, suverana britanica nu si-a ascuns bucuria, afisand un zambet franc si aplaudand in momentul in care iapa Estimate, condusa de jocheul Ryan Moore, trecea prima linia de sosire a acestei curse, organizata pe distanta de 4.000 de metri.

In spatele bunicii lor, printesele Beatrice si Eugenie au sarit in sus de bucurie in momentul victoriei, salutata totodata de strigatele de "vivat" ale unei multimi extrem de elegante, alcatuita din 75.000 de persoane, prezente pe celebrul circuit de la Ascot, vechi de peste trei sute de ani.

"Sa reusesc aceasta victorie pentru regina, e ceva fantastic! Sa castig purtandu-i culorile, este exceptional", a declarat Ryan Moore, foarte bucuros la randul sau, scrie MEDIAFAX.

Regina Elizabeth a II-a, pasionata de cursele de cai, nu a lipsit de la nicio editie, din 1945, a acestei competitii hipice de la Ascot, organizata la cativa kilometri de castelul regal Windsor.

Retail jobs

In mod traditional, regina este aceea care inmaneaza Gold Cup invingatorului. Insa, in acest an, fiul ei, printul Andrew, a fost acela care a decernat trofeul. Desi a fost pentru a 22-a oara cand un cal aflat in proprietatea reginei Marii Britanii a castigat o cursa la Ascot - la Ascot sunt organizate mai multe curse, pe parcursul a cinci zile - , reusita iepei Estimate a reprezentat prima victorie repurtata de un cal apartinand unui monarh britanic in cursa cea mai importanta, Gold Cup, in istoria tricentenara a acestei competitii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.